Jak začít pracovat pro fotobanky? (návod k registraci pro Shutterstock)

21.10.2009 21:47

 Na začátku vaší grafické kariéry zkuste fotobanku Shutterstock.

Koukli jste se? Je to všechno v angličtině? Ano, je to zahraniční fotobanka, po pravdě českou fotobanku nedoporučuji, nezkoušela jsem žádnou, ale všude píší, že tam nejsou žádné výdělky. Ale vše je na vás. Pokud neovládáte anglický jazyk, nezoufejte a nevzdávejte to, na internetu najdete spoustu online slovníků. (jako například tento: https://www.slovnik.cz/)

 

Shutterstock je zatím nejvýnosnější fotobanka. Je to hlavně z toho důvodu, že zákazníci platí paušálními částkami a proto levně, tím pádem nakupují více obrázků. Taky je pravda, že za jednu prodanou ilustraci dostanete jen 25 centů (nad 500 prodaných kusů se cena zvyšuje na 33 centů). Říkáte si, že je to skoro jak dělat zadarmo?! Pozor, není to tak. Myslím, že je to akorát výborná finanční politika fotobanky. Dostanete zde sice nejmíň za kus ze všech fotobank, ale na druhé straně, ilustrací tu prodáte mnohem více, třeba i přes 100 dolarů denně. Nevěříte? Zde se jeden uživatel pochlubil, že za jediný den si vydělal 351 dolarů.

 

Své výdělky můžete zvětšit rozšířením vašeho portfolia i na více fotobank, čímž také znásobíte své výdělky.

 

Aby jste mohli konečně začít, musíte se na  Shutterstocku zaregistrovat (dole na stránce klikněte na : "Not a Member?   Sign Up to make $$$ now!").

Při registraci pravdivě vyplníte osobní údaje. Dále budete potřebovat svůj naskenovaný pas jako ID (identifikaci). Údaje musí být čitelné. Nebuďte nedůvěřivý kvůli zneužití osobních údajů, jde jen o to, že některé zahraniční státy potřebují důkaz o tom, že opravdu existujete, protože vám budou posílat peníze, a že nepřijdou o svou daň. Pokud nemáte cestovní pas, můžete zkusit občanský průkaz nebo řidičák, ale to nemusí vyjít.

 

Pokud si nevíte rady s registrací, doufám, že vám tento obrázek pomůže: 

 

 

Na další straně po vás budou chtít nahrát kopii pasu. Kopie pasu musí být čitelná, jinak váš účet neschválí. Dále budete muset odsouhlasit jejich pravidla a podmínky. Pokud je vše hotovo, budete čekat cca 48 hodin na schválení vašeho pasu. Zpráva o schválení vám přijde na email, který jste uvedli v registračním formuláři.

 

Po schválení dokladu vás čeká to nejdůležitější. Musíte nahrát 10 vašich výtvorů (těch nejlepších co máte) a z nich musí být minimálně 7 schváleno. Jestli vám schválí méně než 7, nezoufejte, kreslete dál, zdokonalujte se a za měsíc to můžete zkusit znovu.  (o formátech a nahrávání obrázků více v dalším článku, který se zatím připravuje)

 

 

Až se vám tohle všechno podaří, tak vesele kreslete a tvořte (foťte), nahrávejte a vydělávejte! Přeji mnoho úspěchů ve vaší nové kariéře. :-)

 

 

Diskusní téma: Jak začít pracovat pro fotobanky? (návod k registraci pro Shutterstock)

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek